Bravo - tot respectul pentru cetatenii MD din UK ce au facut acest site.
 • Am citit astazi despre voi, despre ce faceti voi in UK si sincer ma bucuram, eu sunt in MD, lucrez la un Centru International ce se ocupa de victimele traficului de persoane dar visul meu era sa plec in UK.
  Am platit studiile la TLSI si cazarea pentru inceput 1000 pounds dar asa si nu am primit visa. Aveam toate actele in regula, sponsorizare de 800 $ luna de la firma ce ma trimitea (romaneasca), nu era de ce sa te anini dar indusul ala, consulul asa si nu m-a acceptat. Prima vizita la embassy am fost refuzat fara comentarii la a 2 au zis ca-mi acorda viza dar la ora 16.00, ora cind se dadeau vizele am fost anuntat ca sunt refuzat caci au suspiciuni a am sa ramin forever acolo.

  Au trecut 2 ani si ceva dar asa si n-am putut scoate banii din institutia de invatamint, ei ma asteapta sa vin kolo, cum s-o fak :)
  Am verificat-o, e ok, e curata, nu e din alea ce fac numai excrocherii cu bani dar uite nici intr-un mod nu pot sa aduc banii inapoi.
  M-am consultat cu privire la un avocat dar m-ar costa o groaza de bani, 100 $ per zi numai pentru inceput...e prea mult
  Nu stiu ce am sa mai fac cu aceasta dar imi pare rau ca 1000 pounds nu e kiar 5 lei.

  Acu umblu prin lume dar cind e vorba de vre-o plecare un UK, eu sunt pus de catre sefi in urma listei ca fiind persoana care are probleme cu UK embassy.
  Sa stiti ca ma bucur sincer pentru voi si sper sa va tineti bine impreuna caci sunteti departe de casa si e ok cind mai stai cu cineva de vorba, cu cineva care e de-al tau ... daca-mi permiteti sa spun asa...
  Salutare la toti si am sa incerc sa va mai aduc 2 fete pe acest site ce sunt bune prietene de ale mele si stau in London...
 • Posted By: pasager
  [p]... dar indusul ala ... [/p]


  Mind your manners, pasager - fara rasisme pls
 • nu e vorba de rasism... Adevarul este ca domnul Consul de la Chisianu intr-adevar are a atitudine foarte subiectiva fata de cereri si le da... dupa cum i se pare lui ziua de buna... Cunosc caz cind persoana cu contract de munca in Moldova, in firma straina, trimisa in deplasare de serviciu in UK, si cu 4 vizite anterioare in Uk, niciuna fiind incalcata, a fost refuzata fara explicatii...Exista suspiciuni ca "planul" vizelor i-l indelineste cu alte cereri, in care are Dlui interes, dar astea sunt doar ... rumors...Si fiindca Dl Consul, printre altele, e indus de nationalitate, asa si-i merge vestea...Ramine doar sa asteptam cind i-i va expira contractul si poate vine cineva mai putin speriat de "ciuma europei de est..."
 • Pe consulul indus l-au plecat. :)
  Sa speram ca cel nou va fi mai breaz.
 • Noi am avut si experienta cu consulul nou. Tata meu a fost sa depuna cererea pentru viza si i-au spus sa vina seara la 5. Nu am crezut ca asa de repede o sa-i dea raspunsul. S-a dus la ora stabilita si si-a luat viza. Am fost placut surprinsi :) Numai impresii bune .
 • Eu am scris o plingere.

  Mi-am schimbat pasaportul, si fiind stabilita cu trai permament in Londra si cu 2 copii mici, nu m-am gindit ca o sa am mari probleme sa mi se puna stampila in pasaportul nou. Aveam si toate documentele in regula. Domnul mi-a cerut o confirmare de la Home office precum ca sunt stabilita permanent cu traiul si am settlement in UK. Peste o luna de zile am obtitut viza de returning rezident, cu toate ca nu am prezentat nimic de la Home office. Mi s-a spus ca domnul era in vacanta, si de asta a durat atit de mult. Mersi Domnului de domisoarele care lucreaza acolo, sint de aur. dar m-ai mult nu mai plect la ambasada din UK in Moldova pentru nimic in lume. Nu stiu de ce m-am dus acolo in primul rind, as fi putu circula cu pasaportul vechi, dar avind copii mici m-am gindit ca e mai bine asa.
 • Salut din nou, am vrut sa mentionez ceva pentru airlocker, sa stii ca nu am atacat persoana din punct de vedere rasial, nu sunt rasist si n-am fost :smile:
  Problema e intr-adevar ca acea persoana era putin stranie si se uita la noi ca la niste nimeni.
  Kotys a zis ca tatalui i-au deskis usor visa, sa stii ca persoanelor ce au o virsta mai inaintat le deskid visa mai usor.
  De vineri pina azi am avut un caz si mai si.Am o prietena care locuieste in London, invata la Holbourne si de un an e casatorita cu un brav baiat :) care-mi este prieten de o viatza...
  Uite ca paradoxul ca ea e insarcinata si sotul a vrut sa mearga cu ea in UK ca sa fie mai aproape.A fost lasat convins sa plece si sa lase multe din treburile lui aici doar ca sa-i fie alaturi.O saptamina l-au purtat pe drumuri si tot nu i-au acordat visa.Paradoxul e ca-si permite sa se afle acolo fara probleme, mai are si un iaht cumparat recent acolo, in UK dar la care nu poate ajunge :)
  L-a cumparat socrul lui dar sa se plimbe cu el nu poate caci nu area acea viza :)
  Unde mai pui ca consul acu e o doamna si ea, mama fiind, nu a incercat sa se gindeasca ca ar fi ok sa fie ambii parinti impreuna.
  Cineva ar zice ca lasa sa vina ea in RM.
  Pentru ea e important sa nasca copilul si sa-si inkeie studiile, fara aminari dar pentru aceasta este nevoie de cineva care sa-i fie alaturi si s-o ajute.
  Nu stiu cum o sa percepeti voi aceasta situatie dar e dura de tot.
  Fata a plecat vineri seara in Londra in lakrimi...
  A obosit de drumurile astea, in fiece luna vine acasa ca sa-si vada sotul (e dragoste mare akolo)
  Mai era o optiune sa mearga macar mama fetei dar ea, dupa citeva plecari in UK si mai nu stiu cite ingeneral prin lume... absolut legale si fara inkalkari, a fost refuzata de 3 ori la rind la embassy.

  Cum credeti, aceasta e normal???
  Nu cred...
  Ok, rspect la tot poporul

  Stire:
  Primar de Chisinau este Dorin Chirtoaca cu 61.18 % luate
 • Fii atent ,pasager, Orice institutie de invatamant se obliga sa restitue un procent din suma preplatita in momentul in care nu a fost accordat permis de vizita ori sedere temporara de catre Homme Office sau ambasada. In contractul pe care l-ai semnat in momentul cand ai platit scoala este prevazuta aceasta clauza. Daca nu reusesti sa-ti ei banii inapoi prin resurse proprii fiind in afara Marii Britanii gaseste pe cineva pe teritoriul Marii Britanii care sa-ti reprezinte interesele. Nu este neaparat ca persoana sa fie reprezentant legal (avocat, solicitor), poate sa fie un prieten care va merge la institutia in cauza sa ceara explicatii. Daca institutia refuza sa colaboreze din motive ca persoana nu este reprezentant legal fa-i procura sa-ti reprezinte interesele. Orice ghisheu, taraba, banca, scoala sua homme office are o diferita atitudine cand sunt confruntati personal. Este mult mai convenabil sa refuzi in scris decat tet-a-tet .
  Asa ca spor la treaba si sa ne anunti care-ti sunt succesele.:smile:
 • Pasager, cetateanul despre care povestesti tu nu era straniu, ci p*dar cu "P" mare, daca e sa zicem lucrurilor pe nume. Eu personal cunosc cazuri cand el a refuzat oameni cumsecade fara ca sa aiba cel putin un motiv si "normal" fara ca sa dea prea multe explicatii. Si asta pentru ca dobitocul avea un "mic business personal" cu vizele, numai ca mai sunt si oameni de treaba pe-acolo care i-au depistat "combinatiile", prilej cu care acest individ infam a luat un sut drept in fund ca sa-l tina zborul pana in Lybia, daca nu ma-nsel.
  Eu am avut nefericita experienta sa fiu intervievat de el si pana acum ma mir cum de am reusit sa-mi pastrez calmul si sa nu-l trimit drept la origini.
  Vis-a-vis de situatia descrisa, cred ca e bine sa se consulte cu un jurist specializat pe astfel de probleme.
 • salutari la toti
  draga people,
  sa stiti ca ma bucur mult ca sunteti onesti si spuneti tot ce va doare, asa inainte!
  eu sunt o persoana foarte indrazneata, si de cit timp sunt in Marea Britanie, nimeni nu m-a calcat in picioare, pe toti i-am pus la punct, faceam la inceput nicely, with a smile, si daca mergea wrong, atunci tine-te baiete!,
  la facultate am avut-o pe Dna Ganea, si ea zicea" nu importa cum intram in Europa, cu capul, cu ...., dar sa aveti respectul in 1 rind de voi inshiva"

  consulul ala, ex, dupa cum am inteles, ma bucur, caci la toti se uita suspect, which is wrong!, cumnatul meu a fost refuzat, i-a motivat ca casatorie fictiva, etc., si tare se tem ca vom ramine aici, dar si aici sunt probleme, si UK is not the best yet. este si aici birocratie, am asteptat visa de indefinite 1,8 luni, si aveam 2 babys mici, si post natal depresion, si cu mama medic si o graza de prieteni medici, sedeam aici, si in fiecare zi la GP, si emergency, su sotul si copil mic, a fost nightmare!!!
  am inteles de ex-consul, pe bune, ca avea o amanta mold, si prin ea treceau toate vizele, auzi cel onest,
  Shame for him!
  bine ca l-au eliberat, dar trebuia sa-l puna la racoare!
 • Lilia, dar de ce ai asteptat asa de mul ca sa-ti iai indefinite?
  Esti casatorita cu un englez sau moldovean?
 • Pasager, fata de care vorbesti daca se afla legal pe teritoriul UK are dreptul sa depuna actele in favoarea sotului la H.O. invocand legile pentru intregirea familiei. Daca sunt casatoriti bineanteles. Depinde si tipul de viza de care este detinatoare daca este de tip busines sau work permit atunci sotul va fi dependent de sotie. Daca ea este studenta atunci sotul va aplica pentru visa de insotire. Considerand starea fisiologica al sotiei (si daca ei pun accentul pe faptul ca sotia experimenteaza distres fiind neansotita si poate afecta copilul ) nu ar tebui sa intalneasca mari probleme. Desigur inainte de toate va trebui sa scrie la H.O. pentru mai multa informatie. Ei sunt foarte amabili in aceasta privinta si o familie desbinata care asteapta un suflet nou pe lume atinge corzile chiar si al celei mai negre inimi. Oricum good luck.:wink:
 • pasager, in privinta scolli,
  wrong, wrong, wrong sa-ti opreasca toti banii, ei deobicei, opresc 80-100 lire daca trimiti refuzul, la toate scolile difera.
  mai este o varianta, daca gasesti pe cineva care vrea sa mearga la studii, atunci roaga scola sa schimbe invitatia pe numele respectiv, si asta sa-ti restituie banii. si daca nici asta nu vor s-o faca, atunci....smeling rat.
 • Sveta, sunt casatorita cu moldovean, dar am nimerit in scandal, cind au inchis departamentul la HO, pt bulgari si romini.
 • Lilia care au fost actele pe care le-ai prezentat? ca eu vreau sa aplic si eu in curind, dar sotul meu e englez.
  eu am informatia necesara si cam stiu ce trebuie de prezentat, dar as vrea sa stiu cum a fost in realitate pentru tine.
 • pasager,
  sa stii ca ei nu se uita la sentimente si familie, sunt mai reci,
  stiu un britanic casatorit pe bune cu moldoveanca , care a luat vreo 3 refuzuri, si cu avocat, si a mers el la moldova, si tot refuz.
  pina la urma au adus-o,
  alt caz la ambasada romina, vreo 5 ani in urma, o englezoaica si cu un romin , religiosi, au hotarit sa se casatoreasca, aveau totul booked, church seremony, hotel, in uk, totul, la care consulul ii pune viza si zice" speram ca n-o sa va casatoriti", ce dobitocie, i-am zis, daca eram eu in postura lui" iesea fum din capul lor"
  auzi... cine se cred ma rog?
  eu zic multumesc Domnului, ca m-am nascut la Moldova, fie cit de rea n-o fi ea, si ca sunt ceea ce am achieved!
  dar unii englezi, ti-e sila sa-i privesti!
 • lilia,sint de acord cu tine! ma mindresc cu tara mea!
 • Sveta,
  la tine actele merg in alt departament cu totul, si o sa fie mai simplu, si aveti alte privilegii,
  eu insa, cind a venit timpul sa depun actele la ILR, am prezentat totul, si pina la urma am apelat la solicitor, si aia, cind a vazut dosarul meu a fost mirata, a crezut ca alt lawyer mi l-a facut, dar eram eu in charge,
  eu am lucrat in legal, HO services, si stiam totul.
  la fel am scris complaint la my local MP, la care am trimis copie la HO, sa vada, ca am si eu drepturi.
  la inceput solicitorul a fost nice cu HO, dar vazind ca nu sunt rezultate, a inceput complaints si ca ii ia la Curte,
  peste 1 week am primit visa.
  tu trebuie sa trimiti strict totul ce ti se cere, trebuie sa ai o letter de la HO, cind ceri urmatoarea viza,
 • Dan,
  au si ei multe probleme MARI!
  avem 2 fetite, si tare sunt concern de ele:
  1. boolying at school, la ei e problema mare, sa stii.
  2. drogurile
  3.food, caci daca acasa gatim po-moldavski, atunci la scoala maninca rubish,... si citi obezi!
 • Lilia, dar in ce departament ai lucrat in HO? Ca sotul meu a lucrat si el in HO timp de 5 ani.
  Dar de ce trebuie letter de la HO? stii de la cine anume?
 • eu am lucrat ca translator, si eram peste tot.

  tu, numaidecit trebuie sa ai o letter, de la HO, cind ai primit ultima data visa, si scrie step by step, pt urmatoarea.
  nu trebuie sa fie de la cineva anume, e letter standard
 • Lilia, eu am luat spouse viza in chisinau si dupa cite tin minte nu am indeplinit nici un letter, numai formularul de solicitare a vizei.
  mersi mult Lilia
 • ok,
  aici cind vei indeplini pt urmatoarea viza, va fi un formular de completat, si in el totul ce se cere, poze, bank statements, etc.
  faci totul cum scrie acolo, si la sfirsit este checkig note: daca ai inclus totul,si dupa ce te-ai convins ca trimiti totul, il pui la posta.
  la tine va fi mai usor,
  am o prietena care s-a casatorit cu britanic, si ia dat visa pe 1 an, apoi, ILR,acum ea are UK one.

  si dupa un an dai si tu la british.
  acuma e mult mai simplu, chiar si studentii pot become rezident, noi cind am venit, nici pomina de asa ceva, puteai sa fii student for ever.
  succese,
  take it easy,
  iti vor da, " kuda oni denutsea?":grin:
 • Mersi mult. Stii ca ma gindesc si eu ca imi vor da, dar citeodata ma gindesc si eu la ce e mai rau:smile:.
  Ca noi vroiam sa plecam in vacanta in Grecia la o prietena de a mea dar nu ne ducem din cauza asta, am citi pe un site ca poti aplica cu o luna mai inaite de a expira viza.
 • corect.
  dar poti si cu o zi
  asa ca nu-ti strica planurile, la odihna , draguta.
 • Lilia ai fost cumva translatoare pt. H.O.? Imi pari cunoscuta.
  Sotul tau Iura?

Howdy, Stranger!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!

Jump to top of page