Moldova
 • Cum ati descrie positiv Moldova unui englez? Nu problemele financiare, orasele murdare, ca eu nu prea sint expusa la asta cind ma duc odata-n an, dar viata de la tara, la parinti, linistea sufleteasca. Eu le simt, dar nu pot sa le descriu.
 • Eu cind mai stau de vorba cu unii  - le spun ca  nui un loc de trai bogat insa are multe lucruri care nu le mai vezi aici  de prin anii '80   

   un exemplu , la mine parintii nu incuie usa noaptea , si cind o incuie ziua pun cheia  sub  tol in fata  usai .  Can you do that in Britain ? :)   La noi  nu prea zimbesc insa  daca tia zimbit cineva atunci e zimbet adevarat Do you get that in Britain ?
 • Dar mie imi placea toamna fumul de frunze, atmosfera de la Paste cu sfintitul la biserica,cu semanatul de sf. Vasile. Ne lipseste la toti cantatul cocosilor, macaitul de rate si gaste, dar cu toate acestea tot mai rar pe la Md.
 • Ce bine ați descris! Ma alătur și eu.
  În primul rand omenia și tradițiile. Îmi amintesc cu drag de Hramul satului, cand după slujba se strâng neamurile la masă, iar seara cu toții merg la hora satului. Când de Paști toți vin cu sufletul liniștit, cu inima împăcată,cu cozonaci, ouă și lumânările aprinse pe la case și împart bucuria cu cei dragi. Iarna cu copiii mergeam la săniuș, iar de Crăciun băteam la ușile oamenilor cu colinda.
  Dar tot odată îmi amintens și de casa de cultura unde gratuit puteam învăța un meșteșug, sau sa petrecem frumos timpul cu prietenii. (Aici pentru activități extrașcolare se plătește mult.)
  Și fiind sărac, poți să trăiești frumos, trebuie numai să fii mulțumit de ce ai și să te bucuri de viata.
 • Mai e ceva interesant: din clasa 1 noi mergeam la scoala si inapoi acasa fara sa ne duca cineva sau sa ne ia (ce-i drept, numai in sate)si nu avea nimeni frica de nimic.Imi placea cind mergeam cu scoala la culesul poamei in colhoz, ce bucurie aveam cind aduceam acasa o caldare de poama...
 • Si profesorii ne trimeteau sa la sapam via, ca altfel vedeam numai note de 2...

  Cintatul cucosilor, macaitul ratelor, hamaitul cininilor - nu duc dorul deloc!

  Drumuri stricate, soferi nebuni, praf, gunoi, mocirla, "turte" de vaca - nu mai pot de dorul lor...

  Stiti care e treaba, ca vremurile de acuma nu sunt cele din trecut... Daca cind eram mici ieseam la joaca de dimineata pina seara, acuma copiii stau pe xbox, facebook, odnoklasniki etc si ies afara din cind in cind. S-au schimbat timpurile.

  Unicul lucru care ma mai face sa ma duc la MD sunt parintii. Dupa ce se vor petrece, nu ma mai duc. O data pe an de Pasti poate...
 • Ei, lasă negativul))) Dacă e să facem o listă și aici ar fi foarte lungă...
  pe timpurile copilăriei mele au apărut jocurile electronice de tip dandy și țin minte cum toți copiii vecini veneau la noi să joace))
  Poate că dacă pe timpurile noastre era net,Facebook sau odnoklassniki la fel nu ieșeam cu zilele.
 • Apollo, vremurile de acum nu mai sunt cele din trecut, dar cucosii tot mai cinta, ratele macaiesc, si cind treci de drumurile stricate si soferii nebuni ajungi in rai, in satul natal, cu mirosul lui de aer curat, culegi in mar si urmaresti furnicile linga un furnicar. N-at fi pacat ca copiii tai sa nu traiasca o astfel de experienta? Noi cind mergem acasa copilul meu nu sta deloc in casa, fugareste gainile prin ograda, urecheste iepurii, maninca rosii direct de pe curpeni, se tavaleste prin iarba. Ii place sa-si ajute buneii in gospodarie, sa deie painea la cuptor, sa rastoarne finul.  Vreau sa-i insuflu de mic dragostea de pamint, ca viata de aici imi pare superficiala, fara suflet.
 • ai mei copii 2 zile fug ca nebunii, pe urma "vrem inapoi la london"...
  asta e
 • Normal că vor în Londra, acolo e casa lor...
  Ai mei la fel se cer "acasă" după o perioada
 • Oricum în Moldova avem ceva ce niciodată nu vom avea aici -libertate de sistem, acolo nu ti-i frica că dacă nu lucrezi o lună nu ai cu ce plăti chiria-rata, dacă nu duci o săptămână la școală copiii primești amenda, dacă le dai vreo două palme la fund te trezești cu protecția copilului, dacă nu plătești tv licence te trezești cu un bill de mii te lire etc.
 • Un lucru care cu adevărat îmi lipsește aici este cerul înstelat. Ați atras atenția că aici seara nu prea sunt stele pe cer? Sunt vreo câteva, dar nu vărsate cum le vezi la noi, mai ales vara)

Howdy, Stranger!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!

Jump to top of page