reinnoirea pasaportului romanesc
 • salut la toti!
  desi forumul e pentru moldovenii din UK, mi-am permis sa deschid tema despre pasaport roman, stiind ca sint destui pe aici cu dubla cetatenie si poate mai are cineva nevoie de sfaturi si sugestii la aceasta tema.
  acum problema si intrebarea mea: ne-au expirat pasapoartele ro la toata familia si abea acuma in iunie sper sa avem pasapoartele in mina pentru a le putea reinnoi.
  cine a obtinut recent pasaportul biometric ro? cam cit dureaza programarea si perfectarea? auzisem ceva de o luna, desi la ei oficial e scris 90 zile.
  merci anticipat!
 • dida,

  reinnoirea pasaportului poate dura maxim pana la 90 zile, dar deobicei il primesti in 3-4 saptamani de la depunerea cererii la consulatul romanesc. costa 90 lire fiecare pasaport, platesti numai cash la consulat. nu se face la regim de urgente asta biometric, nici macar daca esti in tara. programarea depinde, nush daca acolo la voi este vreun consula, dar aici la londra timp de 2 saptamani poti sa faci programare.
 • dida , daca mergi cu actele la ei si fara programare te vor accepta . La noi a durat 6 zile lucratoare , surprinzator de putin dar nu dureaza mai mult de 3 saptamini
 • da nu stiti daca tre programare pentru transcrierea certificatului de nastere a copilului ? am crezut ca il voi transcri la bucuresti insa dupa smonul cela la ANC - nu mai accepta reprezentati prin procura - si respectiv rindurile au crescut strasnic . programarea se face pentru sf de iulie . Si probabil il voi transcri in Londra .

  Am inteles ca certificatul de nastere a copilor nascuti peste hotare se face doar la sec 1 buc sau la ambasada de origine
 • Recent am redobindit cet. romana, am facut transcrierea certificatului de nastere, acum as dori sa dau la pasaport roman. Aici in Marea Britanie sunt cu pas MD si viza pe 5 ani, as putea sa dau aici la ambasada la pasaport? cum recomandati cu viza de resedinta in Marea Britanie sau MD(daca e posibil)
 • Cineva a prelungit pasaportul romanesc cu domiciliu in R.Moldova in Marea Britanie (Londra)? 
  Am fost sigur ca e posibil dar pe saitul ambasadei Romaniei sunt numai doua variante - pentru cetateni romani cu domiciliul in Romania si in Marea Britanie.

 • Eu mi-am reinnoit pasaportul recent. Daca ai domiciliul in RM indicat in pasaport, cei de la ambasada cer dovada de rezidenta in U.K., pt a putea cere reinnoirea pasaportul la ei. Eu am avut registration certificate. Cind am depus actele m-au intrebat unde anume vreau sa imi fie indicat ca am resedinta in MD ca in pasaportul anterior sau UK.
  Apropo daca nu vreti sa va deplasati de doua ori la ambasada, o data pt depus si a doua oara pt ridicatul pasaportului, luati si un plic preplatit (special delivery) il dati impreuna cu actele si va vine pasaportul prin posta acasa.
 • Multumesc, Irina, Am citit atent cerintele la documente pe saitul ambasadei - trebuie sa aplic pentru registration certificate si eu. Ideia cu plicu e foarte buna!
 • Salut numele meu este Sergiu! Am o intrebare lui fratele meu are dosar penal deschis in republica moldova pentru huliganism! nu o sa va dau multe explicatii... dar va asigur ca nu a ucis pe nimeni si nu a fost acolo dar lau gasit pe vinovatul niste oameni cu bani ca stiti cum se deschid la noi dosarele... ! El are dubla cetatenie romana si moldoveneasca... este dat in cautare nationala adica doar in republica... si resedinta e in RM... nu se mai intoarce ca cere azil politit de la engleji... El mai poate sa isi prelungeasca pasaportul romanesc aici la londra daca este dat in cautare in moldova ? Mersi anticipat
 • Sergiu, din cate stiu eu, la reinnoirea pasaportului nu cer cazierul judiciar din Moldova, si chiar daca e dat in cautare nationala in Moldova, fiind cetatean Roman in UK, el are tot dreptul la apararea din partea statului Roman.

Howdy, Stranger!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!

Jump to top of page